Lomljeni kamen je prirodni kamen nepravilnog oblika, velike ploče se lome na više delova zbog lakšeg pakovanja na paletu, ali i zbog jednostavnije ugradnje. Zbog svog kvaliteta i izdržljivosti, ali i pristupačne cene, lomljeni kamen se najviše koristi za oblaganje staza, zidova, podzida, fasada, ograda, stepenica.

Lomljeni kamen je i ranije bio popularan, a sada je i dalje u trendu.Lako ga je održavati, izuzetno je dugotrajan i može trajati godinama. Svi ovi razlozi doprinose njegovoj konstantnoj popularnosti.

U ponudi imamo domaće i uvozne vrste lomljenog kamena. Razlike naravno ima i u kvalitetu, izdržljivosti i u boji lomljenog kamena. Površina lomljenog kamena može biti reljefasta ili skoro idealno ravna, hrapava ili glatka, to sve zavisi od strukture kamena.

Debljina lomljenog kamena koji se koristi za oblaganje staza je 2,5-3,5 cm, dok se za zidove mogu koristiti i tanje ploče debljine 1,5-2 cm. Ugradnju lomljenog kamena za staze je preporučljivo raditi pomoću maltera (pesak 1 i cement) i tom prilikom se ploče od lomljenog kamena utapaju u malter, a nakon sušenja kamen je potrebno zafugovati (pesak 0 i cement).

Potrebno je voditi računa da se padovi, tj nivelacija dobro uradi kako se kasnije ne bi voda zadržavala na kamenu, jer vremenom to može oštetiti kamen, zato uvek savetujemo da ugradnju lomljenog kamena prepustite iskusnim majstorima.

Prikazani svi od ukupno 5 rezultata