Vrste kamena

Struganički kamen

Struganički prirodni kamen u obliku stanglice, lomljeni, sečeni u žutoj, sivoj boji i sivo plavoj boji. Od ove vrste dekorativnog kamena proizvodimo Struganički krajc i bunju koji se najviše koriste za zidanje, odnosno za oblaganje zidova i fasada. Ukrasne stanglice od ove vrste kamena se mogu koristiti za izradu fasada, ali i uređenja enterijera. Ovaj kamen je poznat i u svetu, a korišćen je za izradu jednog dela austrijske opere u Beču.

Pogledajte ponudu – lomljeni kamen Struganik → OVDE

kamen struganik

 

Studenički kamen stanglice

Prirodni kamen Studenica je jedan od najlepših vrsta prirodnog kamena. Može biti različitih boja, dimenzija i oblika. Stanglice od studeničkog kamena su svetlo plave boje , belo-žuto-sive i crno-zlatne-bakarne boje. Najpoznatije su stanglice ovog kamena koje se koriste za ulepšavanje enterijera, fasada. Lomljeni studenički kamen se koristi za staze i popločavanje. Ovaj kamen se koristi kao ukrasni i dekorativni kamen.
Arhitekti i graditelji su uvek veoma cenili prirodni kamen kao materijal zbog trajnosti, izdržljivosti i lepote.
Lepota prirodnog kamena jeste u  prirodanom ekskluzivanom izgledu i dostupnosti različitih dizajna, boja i tekstura kao i činjenica da je praktično svaki prirodni kamen po nečemu jedinstven. Naime, prirodni kamen nije obični kamen nego je umetnički izražaj prirode. Široka paleta boja i mnoštvo različitih tekstura omogućavaju puni estetski užitak.

Pogledajte ponudu kamena za zid- Štanglice → OVDE

 

Posetite naš profil na INSTAGRAM-u, pratite nas i budite u toku sa najnovijim ponudama.

[instagram-feed followtext=“Pratite nas“]

Prirodni dekorativni kamen Suvi zid – Rustik stanglice

Majstorski naziv za ovu vrstu prirodnog kamena je Suvi zid.
Kamen se postavlja na lepak i lepi se samo zadnja strana koja je ravno sečena tako da lepo prijanja na zid.
Potrebno je uklapati odgovarajuće komade kamena sa što manjim zazorom, što znači da pri ugradnji ne treba žuriti već promišljeno uklapati kamen do kamena i kamen na kamen.
Na kraju treba obratiti pažnju na adekvatnu rasvetu koja bi pod odredjenim uglom trebala da baca snop svetla sa plafona ili sa poda na zid. Tada do izražaja dolaze izbačeniji delovi kamena kao i po neka senka od istih. Dobijate prirodni rustični izgled.

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju,

Pozovite nas na +381 65 84 000 94 MV STONE

suvi zid

 

Pošaljite nam upit na email ↓↓↓